Lokal SEO

La oss si at du driver en restaurant (eller en bar, blomsterbutikk eller en annen type butikk). Dine kunder går eller kjører rundt i nærområdet.

Han eller hun plukker opp en mobiltelefon eller et nettbrett (omtrent 50 % av søkene gjøres nå fra en mobil enhet) og går til Google.no for å søke etter det du tilbyr. Blir nettstedet ditt listet blant de tre øverste forslagene?

Ikke? Da gikk du nettopp glipp av en kunde – og inntekter.

En ny verden med lokal SEO

Velkommen til lokal SEO, hvor Google presenterer lokalt relevante bedrifter og tilbud i nærheten av der søkeren befinner seg.

La oss se på logikken. Dersom du befinner deg i Oslo og er sulten, ønsker du å finne spisesteder i nærheten av der du er – ikke i Bergen som ligger milevis unna.

Derfor har Google, søkegiganten, forbedret måten søkeresultatene blir presentert på ved å ta hensyn til lokasjonen hvor søkene blir gjort.

Mobile enheter løfter lokal SEO

Siden en økende andel av søketrafikken kommer fra personer med mobile enheter, er den innebygde GPS-funksjonaliteten nyttig når Google skal foreslå relevante treff i nærheten av søkeren. Dersom de vet at du befinner deg i Oslo vil bedrifter i dette området vises høyere oppe på resultatlistene.

Tidligere var det tilstrekkelig å inkludere noen enkle søkeord på siden og registrere bedriften på Google My Business (het tidligere Google Places). Slik er det ikke lenger.

Etterhvert som bedriftene blir oppmerksomme på viktigheten – og inntektspotensialet lokal SEO byr på, har konkurransen økt og det har det blitt vanskeligere å oppnå gode rangeringer.

Tradisjonell SEO er ikke nok for å rangere bra på lokale søk. En rekke faktorer påvirker rangering. Vurderinger og omtale i sosiale medier er ett eksempel. Omdømme og hva andre sier om deg har stor betydning. Er nettstedet optimalisert for mobile enheter vil også dette hjelpe.

Lokal SEO er en kritisk del i enhver SEO-strategi, men skiller seg vesentlig fra tradisjonell SEO. Derfor er det viktig å benytte en SEO-konsulent som ikke bare forstår hvordan man oppnår bedre synlighet på søkemotorer men også kan optimalisere for gode rangeringer og økt synlighet på mobil og lokale søk.

Er jeg din nye SEO-konsulent?

Har du en utfordring jeg kan hjelpe deg med? Ta kontakt, så ser vi på det sammen.