Teknisk SEO for nettbutikker

Kanskje du har en butikkjede og allerede har lansert en nettbutikk for å utvide virksomheten. Eller kanskje du gikk i motsatt retning, og satte opp en nettbutikk som skal kun selge produkter og tjenester på Internett.

Det spiller ingen rolle.

Det som betyr noe er at nettstedet rangerer høyt på Googles organiske søkeresultat slik at du tiltrekker mange besøkende som konverteres til kjøpere, genererer salg og omsetning for bedriften.

SEO for nettbutikker er noe annerledes enn tradisjonell SEO. Generelle anbefalinger og tiltak vil ikke virke så bra som skreddersydde leveranser laget for individuelle kunder. SEO for nettbutikker er spesialisert. Det du gjør må være:

 • tilpasset for produktene du tilbyr
 • laget for å slå konkurrentene, og
 • fokuserer på salg, omsetning og vekst

Enten du ønsker en komplett teknisk SEO-leveranse som inkluderer optimalisering av alle deler av nettstedet, eller ønsker å fokusere kun på en spesifikk produktkategori eller en gruppe produkter, kan jeg hjelpe deg.

Årsaken til at mange nettbutikker går glipp av salg og omsetning er fordi de rangerer dårlig på Google. Som et resultat av dette, vil ikke alle de potensielle kundene finne frem til nettbutikken.

Hvorfor er de ikke synlig på søkeresultatene? Det er mange grunner, blant annet:

 • Tekniske begrensninger
 • Dårlig nettstedsstruktur
 • Dårlig informasjonsarkitektur
 • Andre hindre

I noen tilfeller, kan disse problemene raskt identifiseres og utbedres. Andre ganger, kan problemet være mer komplekst og kreve mer ressurser å utbedre. Dersom du ønsker å lære mer om e-commerce SEO, vil min spalte hos Search Engine Land med tittelen «17 Best Practices That Could Double Your E-Commerce Sales» være nyttig.

Med min omfattende ekspertise innen teknisk søkemotoroptimalisering for nettbutikker, kan jeg forbedre salget ditt fra både mobile enheter og vanlige datamaskiner. Når jeg gjør dette for mine kunder, vil jeg:

 • identifisere problemområder og kritiske feil
 • lage en prioritert liste over tiltak som kreves for å korrigere dem
 • presentere deg for en kort liste over de mest kritiske feilene og manglene som krever din oppmerksomhet umiddelbart
 • gi deg instruksene for hvordan du skal gjøre det
 • bistå dine interne utviklere eller eksterne konsulenter med implementering og veiledning.

Rådene du får vil alltid være basert på hva som er best for bedriftens omsetning og vekst. Jeg fokuserer på å hjelpe deg med å maksimere ditt potensial med de ressursene som du har til rådighet. Den utdaterte tilnærmingen med å basere SEO-arbeidet på sjekklister og generelle SEO-tips vil ikke være spesielt effektivt for nettbutikken din. Og du bør definitivt ikke sløse bort tid og ressurser på områder hvor det ikke finnes salgs- og vekstpotensial.

SEO-strategien som jeg anbefaler for nettbutikker begynner med prioritert planlegging for å identifisere og korrigere problemområder som holder tilbake bedriften, og på den måten skape økte inntekter fra salg.

Folk bruker Google som en del av kjøpsprosessen, for å ta valg og bestemme hva de skal kjøpe og fra hvem de skal bestille. Enten de leter etter klær eller møbler, hvitevarer eller andre produkter, er Google det første steget.

Organisk søk påvirker omtrent alt dine kunder gjør. Det gjør optimalisering for søkemotorer til en stor vekstmulighet. Bedrifter som «forstår» dette kan tjene store summer.

Er jeg din nye SEO-konsulent?

Har du en utfordring jeg kan hjelpe deg med? Ta kontakt, så ser vi på det sammen.